- hoofdartikel -

KANSEN ZAT

Het probleem is niet dat kinderen verschillend zijn. Het probleem is dat sommige verschillen het verschil maken en dat niet hoeven te doen. In deze prikkels laten we zien dat er kansen zat kunnen zijn voor ieder kind.

In deze prikkels vind je inspirerende voorbeelden. Sociologe Astrid Elburg legt uit waarom het zo waardevol voor de samenleving is om ‘anders zijn’ te vieren en waarom het zo moeilijk is om dit te verankeren in ons gedrag. Artistiek directrice Elma ten Boelen van Theater Totaal geeft een inspirerend inkijkje in het maken van theater met mensen met een beperking. Er zijn praktische tips om dansen voor alle kinderen toegankelijk te maken, er is een snelle les die leerlingen op een creatieve manier bewust maakt van verschillen.

Ook gaan twee directeuren met elkaar in gesprek over hoe de gelden die iedere school via het Nationaal Programma Onderwijsontwikkeling krijgt om ‘achterstanden’ weg te werken, ook op een zinvolle manier voor cultuureducatie ingezet kunnen worden. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: voor ieder kind de kansen scheppen die het nodig heeft om zich volledig te ontplooien.

deel deze pagina