- de les -

4 x Uitvinders

Voor: de hele school
Door: Mirjam de Heer

Vind iets uit waarmee je een irritatie oplost. Teken je uitvinding of beeld hem uit. Dat lijkt een complexe vraag aan kinderen. Maar als je hen deze vier filmpjes laat zien gaan ze meteen aan de slag!

1 Buurman en Buurman

Als er ergens van alles en nog wat mis gaat dan is dat bij Buurman en Buurman… Gelukkig zijn zij supercreatief met wat er in hun buurt te vinden is. Zelfs voor vervelende klusjes als aardbeienjam maken draaien zij hun hand niet om. Ga naar youtube en zoek op ‘Buurman en Buurman aardbeien’.

 

2 De Keepvogel

De Keepvogel vindt het tijd voor een uitvinding. Hij hangt een wit vel op voor hem zelf en zijn hondje. Maar ze gaan daarbij heel anders te werk. Ga naar youtube en zoek het filmpje ‘De Keepvogel uitvinding’.

 

3 Daan Roosegaarde

Fietsen in het donker. Superirritant! Is daar niet iets op te vinden? Daan Roosegaarde ontwierp een fietspad dat eruitziet als een sterrenhemel van Vincent van Gogh. Ga naar youtube en zoek het filmpje ‘Fietspad Daan Roosegaarde’.

 

4 Simone Giertz

Hoe zou het zijn als al je vervelende klusjes door robots zouden worden gedaan? Simone Giertz is een Zweedse uitvinder en kunstenaar. Ze maakt ‘shitty robots’. Ze smeren broodjes, maken je wakker of poetsen je tanden. Maar de techniek is niet volmaakt… Zoek op youtube naar ‘Simone Giertz’.

- downloads -
deel deze pagina